huda, aku wat camni jek..
Beras (basuh bersih2)
Santan (secukup rase, 2/3 dr air yg diperlukan oleh beras)
Air (secukup rase, 1/3 dr air yg diperlukan oleh beras)
bawang besar potong2
halia 3cm ketuk
campurkan sume ni dalam periuk nasik.. tambah garam secukup rase.. tanak dalam rice cooker.. siap!
owh kalau nak nasik tu wangi sampai jiran sebelah rumah terase lapo lalu ketuk pintu umah nak join sarapan same2, ko tambah beberape helai daun pandan yg dicarik2 dan diikat di tengah2 nye.. masokkan skalik dr awal permulaan memasak..
slmt mencuba..
ahahaha.... tenkiu!! aku pernah wat and x rasa lemak. tension guwe trus 2 tahun x buat nasi lemak ;p
BalasPadamhaha.. ko pakai santan ape? santan memainkan peranan.. tapik kalo bnyk sgt tak sedap gak.. maybe ko taletak daun pandan penyeri idop nasik lemak tu kot
BalasPadamsantan kotak m&s ke ek. tak igt la either that or ayam brand.. hehe
BalasPadamsantan kotak lagik pekat usually.. erm.. kne tanye chef Zam.. aku pon bwat slalu nye tak jadik.. aggaaga
BalasPadam