Bangun2 pagi jek terase nak masak somthing.. wow this week dah berape kalik masak hebat2.. (EH! hebat sgt ker?).. terase feeling2 ngandung anak pompuan plak.. EH!.. bertukar plak ye..
urm teringat episod mastercep celebriti yg Dato' siti ngan Dato' fazli feeling2 mengimbau kenangan silam.. tem tu menu yg artis sume kne wat adalah karipap pusing.. so, nak sgt feeling2 mastercep kan.. ha meh wat karipap pusing satu!!..
gigih tau.. entah berape kalik stop.. siap soh en Ijad bli brekfes sbb tak yakin leh goreng utk makan sarapan.. haha
|
Doh berminyak: 150g tepung + 75g (marjerin+minyak sayur).. uli smp licin dan tak melekat.. (aku nye doh tak licin pon sobs)..bahagikan kepada ikot suke korunk |
|
Doh biasa: 350g tepung + garam + air.. uli smp licin jgk.. bahagikan doh same bnyk ngan yg berminyak tadik |
Pas dah wat doh-doh tu.. kita gelek yg doh biasa dulu supaya jadik leper, pastu balutkan pada doh berminyak.. (doh biasa kat bahagian luar, doh minyak bahagian dalam).. pastu gelek lagik.. pastu gulung cam nak simpan karpet tem dah abes raya.. pastu potong 1cm 1cm.. pastu gelek jadikkan kulit karepap..
masokkan inti tros kelim.. i bwat inti sarden.. adeh.. letih..
|
Hasilnye... sebelom goreng.. 1st time mmg burok ah... tp nmpk suci kan |
|
hahahahha... pas goreng mmg burok amat.. hahahahah,, tapi rase die.. nyap nyap soi.. sedap woo |
wahhhh, hebatnyeh mengelimmm..cayalah !!!
BalasPadammcNA
oi burok kot
BalasPadambetter than mine laaa..aku tak reti lgsung..huhuh
BalasPadammcNA
haha tu aku tahu.. kokokokoko
BalasPadam